Datum: 24. 4. 2025 | Število razpisanih mest | Število prijavljenih učencev | Omejitev vpisa glede na stanje na današnji dan | Spodnja meja glede na seštevek (ocene iz 7. in 8. razreda in rezultati točk na NPZ) |
Farmacevtski tehnik | 28 | 37 | DA | 52,71 |
Gastronomija in turizem | 56 | 53 | NE | |
Gastronomske in hotelske storitve | 52 | 36 | NE | |
Kozmetični tehnik | 56 | 66 | DA | 44,86 |
Pomočnik v biotehniki in oskrbi | 16 | 16 | NE |
Glede na število prijav bomo zagotovo imeli omejitev vpisa na dveh programih srednjega strokovnega izobraževanja: KOZMETIČNI TEHNIK in FARMACEVTSKI TEHNIK.
(*) Spodnja meja za vpis v primeru omejitve vpisa se lahko zaradi prenosov prijav spreminja. Svoje točke lahko izračunate s pomočjo tabele na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje: https://paka3.mss.edus.si/vp/ui/#/srednja-sola/izracun-tock
Na ostalih programih zaenkrat število prijavljenih kandidatov ne presega števila prostih mest, zato ni predvidene omejitve vpisa. Če se bo število prijavljenih zaradi prenosov prijav spremenilo (povečalo), bo lahko vpis omejen tudi na katerem od ostalih dveh programov (gastronomija in turizem ter gastronomske in hotelske storitve).
Več informacij glede vpisa, točk, razporeda in prenosov dobite pri šolskih svetovalnih delavkah:
Za programe/poklice | Svetovalna delavka |
Gastronomsko-turistični tehnik Kozmetični tehnik Farmacevtski tehnik |
Tesa Vilar e-mail: tesa.vilar@sic-rad.si telefon: 04 5370 623 |
Pomočnik v biotehniki in oskrbi Gastronom hotelir Gastronomski tehnik (PTI) |
Mateja Šparovec e-mail: mateja.sparovec@sic-rad.si telefon: 04 5370 615 |