Srednješolski izobraževalni center Radovljica

Gastronomija

Poklic Gastronomski tehnik

Program (program 3 + 2) traja dve leti. Namenjen je vsem, ki so uspešno zaključili triletno poklicno izobraževanje in pridobili enega izmed naslednjih nazivov srednjega poklicnega izobraževanja: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, kmetovalka-gospodinja, oskrbnik, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.

Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki je sestavljena iz štirih delov:

    R

    pisni in ustni izpit iz slovenščine

    R

    pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom

    R

    pisni in ustni del iz tujega jezika ali matematike (po izbiri dijaka)

    R

    izdelek ali storitev ali projektna naloga in zagovor

    Izobraževanje v stroki lahko dijaki nadaljujejo takoj po poklicni maturi v programu višjega ali visokega strokovnega izobraževanja ali pa si po treh letih delovnih izkušenj in z dodatnim izobraževanjem in usposabljanjem pridobijo naziv kuharski mojster/kuharska mojstrica ali mojster/mojstrica strežbe.

    Dostopnost