Gastronomija
Poklic Gastronomski tehnik
Program (program 3 + 2) traja dve leti. Namenjen je vsem, ki so uspešno zaključili triletno poklicno izobraževanje in pridobili enega izmed naslednjih nazivov srednjega poklicnega izobraževanja: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, kmetovalka-gospodinja, oskrbnik, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.
Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki je sestavljena iz štirih delov:
pisni in ustni izpit iz slovenščine
pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom
pisni in ustni del iz tujega jezika ali matematike (po izbiri dijaka)
izdelek ali storitev ali projektna naloga in zagovor
Izobraževanje v stroki lahko dijaki nadaljujejo takoj po poklicni maturi v programu višjega ali visokega strokovnega izobraževanja ali pa si po treh letih delovnih izkušenj in z dodatnim izobraževanjem in usposabljanjem pridobijo naziv kuharski mojster/kuharska mojstrica ali mojster/mojstrica strežbe.